Nazaj na seznam vseh muc

Predstavitev:

Cleo in Theos iščeta dom izključno v paru, saj sta zelo navezana. Sta bivša "divjačka", ki se sicer že zelo rada božata in sta odprta do človeške družbe, a (še) nista naročna mucka. Zanju iščemo potrpežljivega človeka, ki ju bo razumel in sprejel takšna, kot sta. Ker sta dolgodlaka, potrebujeta tudi redno nego kožuha. Zelo dobro sobivata z drugimi mačkami. Nista primerna za družbo majhnim otrokom.

Cleo je živahna bubica, ki rada raziskuje. Tačke in smrček vtika povsod, kjer ne bi smela. Najbolj srečna je, ko najde priložnost za lov na kakšno žuželko. Ko je pri volji za božanje, si pride že sama iskat pozornost. Plašna je samo še, ko je v neznani situaciji in če jo prestrašijo nenadni premiki ali pa hrup.

Theos je bolj zadržan muc, a se ob božanju kljub temu zvija in prede. Zelo uživa tudi ob krtačenju. Čez dan ga najpogosteje najdemo na visokem praskalniku in ob oknu, kjer opazuje ptice. Občutljiv je na hitro približevanje in nenadne premike, zato je pri njem nujno potreben nežen pristop. Ker je v relativno kratkem času zelo napredoval, je precej verjetno, da bo z dovolj ljubezni in časa postal pravi cartljivček.

Najdena sta bila novembra 2021 v Železnem.

Kontakt:

Če ste zainteresirani za posvojitev, izpolnite posvojitveni vprašalnik in bomo mi kontaktirali vas.

Osnovni podatki

Spol: samček in samička

Starost: 11 mesecev

Datum sprejema: 3. 11. 2021

Veterinarski status
Opravljeni posegi
Sterilizacija / kastracija
Čipiranje
Cepljenje
Razparazitenje

Zdravstveno stanje:
FeLV
FIV