Skupaj lahko dosežemo vse!

Zbiranje sredstev za novo zavetišče

Zbiranje za inštalacije
Posodobljeno: 9. 6. 2021

zbranih

6.641,00 €

od

12.000,00 €

55%

Zbiramo za inštalacije

13. 5. 2021

Na dan 13.5.2021 smo uspešno zaključili zbiranje sredstev za sanacijo in izolacijo strehe in zbrali 11.000 eurov. Material za streho je že plačan in z deli pričnemo v tednu od 17.5. dalje, če bo le vreme zdržalo. Iz srca hvala vsem donatorjem, ki ste nam pomagali napisali še eno uspešno zgodbo. 💗

Tu pa se seveda zgodba še ne konča, saj nadaljujemo z zbiranjem sredstev za električne instalacije, vodovodne instalacije in instalacije za centralno ogrevanje, kar bo vse skupaj stalo vsaj 12.000 eurov.

Z deli za vodovodne instalacije in centralno ogrevanje pričnemo v tednu od 17.5. dalje, dela za električne instalacije pa že potekajo in bodo predvidoma zaključena do konca maja.

Donacije za instalacije v novem zavetišču zbiramo na običajnih naslovih, vsak evro je pomemben in smo zanj hvaležni 💗

Zbiramo za sanacijo strehe novega zavetišča - ZAKLJUČENO 13.5.

25. 3. 2021

Po odmevni akciji v novembru in decembru nam je uspelo zbrati več kot 100.000 € za nakup nepremičnine za novo zavetišče, za kar se vsem donatorjem iz srca zahvaljujemo 💗.

V začetku januarja je bil uspešno zaključen nakup nepremičnine, ki je sedaj v celoti last Zavoda Mačja hiša. Že od začetka februarja poteka prenova stare hiše, ki jo bomo prenovili v takšni meri, da bo primerna za opravljanje dejavnosti zavetišča za naslednjih 5 let.

V tem času je načrtujemo na drugi strani zemljišča zgraditi povsem novo, sodobno in prostorno zavetišče za muce, na cca. 300-400 m2. Prenovljena stavba, ki jo obnavljamo sedaj, bo tudi po tem ohranila svojo funkcijo in sicer kot veterinarska ambulanta za zavetišče in prostor, kjer bodo prostori za izobraževanje otrok in odraslih.

Na računu za prenovo in izgradnjo zavetišča nam je konec januarja ostalo zbranih še 11.000 €, od katerih smo do sedaj porabili 9000 €. Izpraznili smo hišo in odpeljali več 10m3 odpadnega materiala, uredili stabilnost plošče med nadstropjema, s stopnicami povezali spodnje in zgornje nadstropje, obdelali stene v zgornjem nadstropju, naredili lahke estrihe zgoraj, plačali nova okna, ki so v prihodu in bodo vgrajena v naslednjih dneh.

V začetku aprila pričnemo s sanacijo in izolacijo strehe, kar nas bo po predračunu stalo cca. 11.000-12.000 €, zato še nujno potrebujemo vsaj še 9000 €.

Donacije za streho zavetišča zbriramo na običajnih naslovih, vsak evro je pomemben in smo zanj hvaležni 💗.

Zbiranje sredstev za nakup novih prostorov

12. 11. 2020

Februarja 2020 smo zapisali:

"Našli smo nepremičnino, poslovni prostor, ki nam dolgoročno omogoča širitev na 500 m2, stane pa 150.000 €."

Te nepremičnine nam ni uspelo kupiti, saj smo za nakup zbrali premalo sredstev in je bila prodana drugemu kupcu.

12. 11. 2020 smo podpisali pogodbo za nakup druge nepremičnine, plačali 10% nakupne are za nepremičnino, kjer bo v nekaj letih stalo naše prelepo in tako željeno in nujno potrebno zavetišče.

Nepremičnina je v Celju, 2100 m2 zemljišča v celoti stavbnega, na zemljišču je stara hiša in dve manjši gospodarski poslopji. Z občine imamo že pisno informacijo, da lahko zazidamo, renoviramo, nadomestno gradimo zavetišče za mačke, z vsemi pripadajočimi prostori. To je za nas sanjska nepremičnina, točno takšna in s takšno gradbeno namembnostjo, kot smo si želeli, tudi cena je poštena. Naš načrt je prenoviti prostore, ki so že in dozidati, kar bo še potrebno.

Upamo, da bomo lahko že sezono 2021 vsaj deloma preživeli že v novih prostorih, ki jih muce tako zelo potrebujejo.

Končna prodajna cena je okroglih 100.000 € in 1200 € stroškov agencije. 10.000 € smo s TRR, kjer zbiramo za zavetišče, plačali danes, 90.000 moramo plačati do 6.1.2021.

Smo si upali, kljub riziku, da mogoče ne bi mogli zbrati dovolj sredstev, ker zaupamo v to, da nam bo uspelo zbrati preostanek tega, kar potrebujemo za plačilo. Take priložnosti so namreč redke in je nismo mogli zamuditi.


Hvala VSEM za vsak evro, ki ste ga že in ga še boste donirali v ta namen 💗
Res je pomembno za prihodnost nikogaršnjih muc 💗

SKUPAJ LAHKO DOSEŽEMO VSE! 👍


Fotografija nepremičnine:
Zemljišče za novo zavetišče v Celju
Potrebujemo širšo podporo in pomoč mnogih.

Sami ne bomo zmogli!

Skupaj pa lahko dosežemo vse! Vsak vaš prispevek je pomemben in dragocen, z vsakim podarjenim evrom smo bliže cilju. Delite naš poziv tudi med svoje prijatelje, naj doseže in se dotakne vsakogar, ki mu je mar.

Načini doniranja

PayPal

S pritiskom na spodnji gumb lahko donirate preko spletne storitve PayPal.

Donirate lahko 20 €, 50 €, 100 €, ali pa sami določite znesek.

Odločite se lahko tudi za mesečno donacijo, pri kateri vam bo izbrani znesek vsak mesec avtomatsko trgan z računa. Mesečno donacijo lahko prekličete v svojem PayPal računu.

Bančno nakazilo

Odprli smo varčevalni TRR, na katerem se bodo zbirala sredstva le v namen nakupa prostora za NOVO ZAVETIŠČE.


Podatki za nakazilo:

IBAN: SI56 6100 0002 3603 842 (odprt pri Delavski hranilnici)

BIC/SWIFT: HDELSI22

Za donacije prosimo uporabite kodo namena CHAR (dobrodelni prispevki).

SMS donacija

Pri mobilnih operaterjih A1, Telekom in Telemach smo odprli novo ključno besedo za SMS donacije ZAVETISCEMH5.

Donacijo lahko pošljete prek številke 1919.

Sredstva iz SMS donacij z navedeno ključno besedo bodo mesečno po prejemu obračunov nakazana na namenski varčevalni račun in se bodo uporabila izključno za nakup novega zavetišča.

Pravne osebe

Hvala tudi podjetjem, ki so se odločili podpreti naša prizadevanja. Če bi se jim želeli pridružiti, si poglejte našo ponudbo ter nam pišite na zavetisce@macjahisa.si in poslali vam bomo predlog sponzorske ali donatorske pogodbe.

Koncerti.net
Koncerti.net
Wicked Tattoo Studio
Wicked Tattoo Studio
SEMpaTJA
SEMpaTJA
Marsha
Marsha
Artemisa
Artemisa
Marvis Trade
Marvis Trade
Nimo Studio
Nimo studio
Paleta znanj
Paleta znanj
Outdoor Mania
Outdoor Mania
Provar d.o.o.
Provar d.o.o.
Nepikum d.o.o.
Nepikum d.o.o.
DZZZ Kranj
Društvo za zaščito živali Kranj
Društvo za zaščito živali Postojna
Društvo za zaščito živali Postojna
Pasja teta
Pasja teta
Felivet
Felivet
DEKA-MONT d.o.o.
Veganistra
Veganistra
DZZZ Novo mesto
Društvo za zaščito živali Novo mesto
Linguarus
Jezikovna šola Linguarus
Eko Brlog
Eko Brlog
Želite biti obveščeni o napredku projekta?